Hundeseler

Hunter hundeseler i læder, nylon og kanvas

Stort set alle hunde kan lære at gå pænt i snor, men hvis din hund trækker meget, når du går tur med den, bør den få en hundesele. For de fleste hunde, som trækker i snoren, er en hundesele et mere behageligt alternativ til et halsbånd, da nakken ikke udsættes for ekstra pres. Samtidig fordeles trykket jævnt på hundes krop i stedet for på halsen, hvor man ofte kan komme til at lukke for hundens luftrør.

 

Særligt er en hundesele ideel for hundeejere, som har en stærk hund, der har tendens til at trække meget i snoren, da selen giver ejeren større kontrol. I sådanne tilfælde er det naturligt med en sele, der kan holde til lidt ekstra. Omvendt behøver en lille hund ikke en kraftig sele, da den ikke trækker med så stor en styrke. Nogle hunde begynder endda at gå pænere i snor ved at få en hundesele på, hvorfor det for mange hundeejere kan være en rigtig god investering.

 

I Hunter Copenhagen shoppen finder du et bredt udvalg af Hunter hundeseler i læder, nylon og kanvas til alle hunderacer. Her kan du vælge mellem flere eksklusive modeller i flotte designs og farver. Vi tilbyder også polstrede hundeseler, der er mere behagelige for hunde og som slider mindre på pelsen. Gå på opdagelse i vores store sortiment og find netop den hundesele, som passer bedst til dig og din hund.

Interesseret i vores produkter?

Besøg vores webshop her

Hvilken hundesele skal jeg vælge?

Når du skal vælge en hundesele til din hund, er der flere ting, som du skal tage højde for. Blandt andet din hunds race, vægt og kropsbygning. Er din hund lille og tæt, som fx en Engelsk Bulldog, bør du vælge en bred hundesele. Har du derimod en slank hund, som fx en Dværgpincher eller en Weimaraner, bør den have en hundesele, som kan spændes godt ind og justeres flere steder, så den passer til hundens naturlige slanke kropsbygning. Hvis du har en gravhund eller en anden hunderace med specielle mål, bør du gå efter en hundesele, som kan reguleres i længden.

 

I udvælgelsen af den helt rette hundesele, er det også vigtigt, at du tager højde for om din hund går foran eller bagved dig, når I er ude og gå tur. Du kan nemlig vælge modeller, som kan være lettere for din hund at hoppe ud af, hvis den har tendens til at gå bagved. Ligeledes er der mange hunde, som foretrækker at træde ind i hundeselen frem for at få den trukket ned over hovedet. Der er derfor flere faktorer, der spiller ind, når du skal vælge en hundesele til din hund.

 

Hvordan skal en hundesele sidde?  

  • Først og fremmest skal din hund skal have fuld bevægelighed.
  • Der må ikke være noget, som generer i din hunds armhule.
  • Din hunds skulderled skal også være fri og må ikke støde imod hundeselen.
  • Hundeselen må ikke presse på halsen, men skal fordele trykket bredt på hundens krop.
  • Hundeselen skal kunne spændes stabilt og reguleres efter hundens pasform.
  • Hundeselen skal sidde godt til, men ikke for stramt, så bevægeligheden begrænses.

Hvilken hundesele er bedst?

At vurdere hvilken hundesele, der er bedst, kan være en jungle at finde rundt i. Der findes mange forskellige modeller og mærker, når det gælder hundeseler. Det er dog ikke alle seler, der passer til alle hunde. Derfor anbefaler vi altid, at du tager din hund med ned i Hunter Cph, hvor I kan prøve flere forskellige pasformer under kyndig vedledning. På den måde kan du være helt sikker på, at investere i den rette hundesele, der egner sig bedst til din hund afhængigt af dens race, vægt, højde og bredde.

 

Hunter hundeseler findes i materialer som kraftigt nylon, kanvas af højeste kvalitet og et væld af eksklusive lædertyper. Her kan du vælge blandt flere forskellige pasformer, der hver især har deres gode egenskaber.

  1. Step-in seler spændes rundt om hundens både foran og bagtil. Hunden træder ind i den, hvorefter den samles på ryggen. Sådanne seler fordeler trykket jævnt på hundes krop.
  2. En Y-sele er formet som et Y, og giver et mere koncentreret træk på hundens bryst. Selen trækkes over hovedet og et forben placeres på hver sin side af den midterste trop.
  3. Træk-selen er ikke velegnet til daglig brug, men anvendes til hunde, der skal udføre træk arbejde som eksempelvis at trække vogne eller slæder.
  4. Gå-pænt-seler betegnes også som anti-træk-seler, og kan bruges som et træningsredskab til adfærdsregulerende adfærd. Hundeselen kan med fordel indgå i kontrolleret hundetræning.

 

Når du skal vælge den bedste hundesele til din hund, er pasformen altså afgørende, da alle hundeseler er designet til at beskytte din hunds halsregion. Vælger du eksempelvis den lækre Hunter Manoa Vario Quick sele i slidstærkt nylon, en polstret Hunter hundesele i kanvas eller en Hunter sele i eksklusivt læder, er du sikret en god og holdbar hundesele i mange år frem.

 

Er du i tvivl om, hvilken hundesele du skal vælge til din hund, er både du og din hund altid meget velkomne til at besøge os i Hunter Copenhagen shoppen. Her vil vores dygtige medarbejde stå klar med gode råd og kyndig vejledning. Du må naturligvis også gerne kontakte os på enten mail info@huntercph.dk eller telefon (+45) 28 56 71 03, hvis du skulle have spørgsmål til vores Hunter hundeseler eller til nogle af vores andre eksklusive hundeprodukter fra Hunter.
Facebook     Instagram